Har du idéer, som du gerne vil føre ud i livet, og vil du elske at være din egen chef? Så er livet som selvstændig noget for dig. Dog er der altid nogle ting, du skal huske på, inden du starter din egen forretning. Her er en liste over de ting, du skal have enten gjort eller overvejet, inden du starter dit nye liv som selvstændig erhvervsdrivende.

En forretningsplan

I bund og grund er en forretningsplan ikke noget, du absolut skal lave, men en forretningsplan kan meget nemmere give dit et overblik over, hvad du skal nå af mål, og hvad der fremover skal ske fra kvartal til kvartal. Derudover er en forretningsplan en god idé at have med i banken, hvis du er nødt til at optage et lån.

Virksomhedsform – Hvilken passer bedst?

I Danmark er der fire forskellige forretningsformer, herunder er de kort forklaret.

Enkeltmandsvirksomhed – En virksomhed, som bliver stiftet af en enkelt, ejer. Derudover er ingen startkapital nødvendig, man hæfter dog selv for hele virksomhedens gøren og laden.

Interessentskab (I/S) – En virksomhed, som ejes af mindst to ejere ellers samme krav som enkeltmandsvirksomheden.

Anpartsselskab (ApS) – Du skal mindst være en person i selskabet, derudover er det lovpligtigt at have en direktion/bestyrelse i virksomheden. Det koster 80.000 kroner at starte et ApS, dog er det kun de penge, som er hæftet i tilfælde af insolvens eller konkurs.

Aktieselskab (A/S) – en virksomhedsform, som i bund og grund har samme lovkrav og restriktioner som anpartsselskabet, dog koster et A/S 500.000 kroner at stifte, det er også de penge, som hæftes for.

Ved du stadig ikke, hvilken type virksomhedsform du skal benytte dig af, må du kigge på din forretningsplan og se på dine mål for både omsætning og vækstmål. I disse oplysninger kan du hurtigt se, om det er nødvendigt at ansætte mennesker, eller om du kun har brug for at være alene det første stykke tid.

Har du behov for mere information om forretningsudvikling?

Som selvstændig kan du finde mere nyttig inspiration her http://hobbyhullet.dk/hjemmelavede-labels/