Erhverv

Dette skal du være opmærksom på når du starter virksomhed

By august 3, 2018 No Comments

At drive egen virksomheder er mange andre ting end blot at levere sin kerneydelse. Af den grund er der mange fordele ved at være lønansat som man bør veje op mod det at have egen virksomhed. Hvis du eksempelvis er en tømrer, der kun ønsker at arbejde med det som du er god til, skal du være opmærksom på, at du i egen virksomhed måske skal bruge 30% af din tid på administrative formål. I denne artikel kan du læse om de ting som du bør være opmærksom på, når du starter egen virksomhed.

Du bør fokusere på fakturerbare timer

Som nævnt kan der gå meget tid med administrative forhold i virksomheden, hvorfor det er vigtigt at fastholde fokus på fakturerbare timer. Dvs. at selvom du arbejder 40-50 timer om ugen, kan du reelt set måske kun fakturerer halvdelen af tiden. Dette kan resultere i en omsætning, der er meget laverer end forventet og dermed risikerer du, at virksomhed ikke er lønsom på lang sigt.

Du skal selvfølgelig være klar over, at alt tager ekstra lang tid i opstartsfasen og gradvist bliver automatiseret i takt med, at du når længere i processen.

Få hjælp til det som du ikke er god til

Fokus på kerneydelsen er helt central for at opnå en stabil og høj indtjening. Dette indebærer eksempelvis, at du får hjælp til bogholderi, årsregnskab osv. Du bør tænke økonomisk med dine timer og den tid som du bruger på administrative opgaver er helt sikkert mere værd, hvis de flyttes til din kerneydelse. Tilmed vil en professionel bogholder bruge langt mindre tid på bogføring end dig selv. Dvs. at det i langt de fleste tilfælde vil kunne betale sig for dig at outsource så meget administration som muligt.

Husk at holde fri og vær opmærksom på stress

Stress er en folkesygdom og er en af de tilstande som rammer flest danskere hvert år. Personer med egen virksomhed er i høj grad i risikozonen, da de naturligt arbejder flere timer end lønmodtagere. Derudover er der også en række af risikomæssige forhold ved at have egen virksomhed, der kan øge chancen for at blive ramt af stress.

Det er meget vigtigt, at du sørger for at sætte tid af til at holde fri og slukke mobiltelefonen. Fritiden skal bruges på at komme helt væk fra arbejdet og eksempelvis have det sjovt med Leovegas spil eller sammen med venner og familie.

Spil Ansvarligt | StopSpillet.dk | ROFUS.nu | Minimum 18 år